zondag 2 oktober 2011

Saillans in het dal van de Drome

Een telefoontje naar Camping les Chapelains in Saillans was voldoende om ons van een plek aldaar verzekerd te weten. Met een caravan kun je niet altijd een route via binnenwegen volgen en daarmee voor de kortste route kiezen. Vanuit Seyssel zijn we via Culoz en verder zuidelijk langs de Rhone gereden om bij Tour-du-Pin de snelweg op te gaan: A43; dan al snel A48 zuidwaarts, vervolgens A49 richting Valence tot Bourg de Peage. Vandaar was de weg nagenoeg vlak naar Crest. De temperaturen stegen naarmate we zuidelijker kwamen. In het Dromedal was het bij aankomst voor in de middag ruim boven de 30 graden.
Les Chapelains is een aardige, niet zo'n grote camping, sinds 2 jaar geleid door een enthousiast Nederlands stel. Het terrein voor de caravans is niet bijzonder en heeft niet zulke grote plaatsen met weinig privacy, maar voor wie sportiever kampeert is het bosperceel achteraan, naast de rivier, een prachtig terrein. Gloednieuw sanitair in 2011 gerealiseerd.
 
 Langs de rivier door het bos loopt van de camping een paadje dat je kunt volgen als je te voet naar het dorp wilt. De laatste helft gaat dan over een weggetje door de buitenwijk.




Saillans is een oud, middeleeuws dorp met nauwe straatjes, oude huizen en fonteinen en een Romaanse kerk uit de 12e eeuw, gelegen aan de Drome. Het is ook best een levendig dorp met verschillende restaurants waar je gezellig kunt eten.

 















   

















De geschiedenis van Saillans in vogelvlucht: Romeinse resten in de muur van de Place de la Republique, het jaartal in de huisgevel spreekt voor zich en Marianne, voor de Duitsers verstopt in WO II en later herrezen op de Place de la Republique.
















Geen opmerkingen: