zaterdag 15 oktober 2011

Cairanne en Sainte Cécile-les-Vignes (Vaucluse)

Cairanne bestaat eigenlijk uit twee delen. Het nieuwe Cairanne, waar het gemeentehuis en de VVV en wat winkels langs de hoofdweg zijn gevestigd, is niet bijzonder. De oude historie van Cairanne openbaart zich in Le Vieux Cairanne op de top van de heuvel en is een bezoek zeker waard. Cairanne is echter ook een eigen appellation binnen de Cotes du Rhone Villages, die prima wijnen voortbrengt. De Cave de Cairanne heeft een heel goede naam, maar wij komen graag bij zelfstandige wijnboeren zoals Aeria, Marcel Richaud, Brusset. Er is ook een kleine wijnwinkel in het dorp die van een aantal andere goede huizen wijnen verkoopt.

Ste Cécile is vanaf de camping minstens zo gemakkelijk te bereiken (ook op de fiets prima te doen) en is
geen bijzonder, maar wel een aardig en gezellig dorp met allerlei winkels en verschillende restaurants. De weekmarkt op zaterdag mis ik niet graag, als we hier zijn. Echt zo'n heerlijke provencaalse markt, waar je je loopt te verlekkeren bij alle uitgestalde heerlijkheden van vers fruit tot franse kazen, massa's olijven en kruiden, vers brood en heerlijke koekjes, maar waar ook de kleedjes, de schaaltjes, zeepjes en lavendel niet ontbreken. Je hoeft niet met lege handen thuis te komen.







  


En tot slot een kopje koffie op een beschaduwd terras. Geen overbodige luxe die schaduw. Tegen de middag ging de temperatuur de  35˚ voorbij.

Geen opmerkingen: