vrijdag 28 oktober 2011

Amsterdamse Waterleidingduinen - vervolg

Van het waterleidingshuis liepen we richting zee, voorbij het Palmveld en toen dwars door het duinveld "Hazenlegers". Het zal door de resterende poepplakkaten van de runderen komen dat er op sommige plaatsen zwermen zeer irritante vliegen waren. Niet alleen paddestoelen vonden we verder op de duingrond, maar ook troepen Graspiepers. Piepers zijn voor mij nog moeilijk te onderscheiden van elkaar, maar gezien de vrij brede strepen op de borst, ook naast de vleugels, en de wat vale buik, houd ik het in dit geval op Graspiepers. Er waren er hier in het veld met de verspreide boompjes en struiken heel veel, maar ze zijn lastig te fotograferen omdat ze het bij nadering of de minste of geringste beweging een stuk verderop te zoeken. Toch nog aardig gelukt.




Zittend in een duinpannetje leken we eerst alleen op de wereld, maar toen trok een beweging in de bosjes tegen het duin, mijn aandacht. Daar bleken zich twee reeën schuil te houden, nauwelijks zichtbaar met net hun kop boven de struiken vandaan, totdat ze het duin opliepen om aan de andere zijde te verdwijnen.






Ook wij gingen weer verder, een stukje over het paardenpad om verderop het Kromme Schusterkanaal over te steken. Hoe en waar we precies gelopen hebben, weet ik niet meer, maar we hebben in het Witteveld rondgezworven en zijn tenslotteop de een of andere manier bij de Donderhoek weer het Nieuw Kanaal overgestoken en naar Panneland teruggelopen.

 een soort gorsje?


parnassia





Geen opmerkingen: