zondag 18 juli 2021

Kamperen in de Maasduinen (L)

14 juni: van de Rijnstrangen reden we via Duitsland naar de Maasduinen in het noord-oosten van Limburg. We hadden een plekje gereserveerd op Camping Heidehof, waar we nog voor het einde van de lunchtijd aankwamen. De camping ligt niet ver van de Duitse grens aan de Heerenvenweg en  valt onder de gemeente Wellerlooi, maar we bevonden ons hier middenin het platteland en de Maasduinen. Graslanden, maisakkers, her en der een boerderij, koeienstallen, bossen en bloeiende bermen. We kregen een plek op een groot veld achteraan en konden ons gelukkig prijzen met de middagschaduw van een flinke boom, want de temperaturen zouden deze week de 30⁰ overschrijden.





De meest bekende plaats in de omgeving is waarschijnlijk Arcen met zijn fraaie kasteeltuinen. Vanaf de camping is dat een mooi fietstochtje en ergens aan de rand van het dorp konden we verse asperges kopen, een traktatie voor die avond! Het centrum van Arcen is gezellig met restaurants en terrassen, waar we onder de strenge coronaregels ook weer van mochten genieten. Wij zijn ons bij de patisserie naast de ijssalon eens te buiten gaan aan een geweldig lekkere vlaai. Vanaf de kade vaart een fietsveerpont op en neer naar de overzijde van de Maas. 



Iedereen die van natuur, wandelen en fietsen houdt, zal zich in het afwisselende landschap van de Maasduinen helemaal op z'n plaats voelen. Wij hebben er in deze zomerse juniweek volop van genoten. Ga met ons mee in de volgende blogs.




 

Geen opmerkingen: