zaterdag 14 september 2013

Camping Domaine d'Anglas, Brissac Hérault



Na St. Chinian was Domaine d'Anglas onze volgende camping. Volg de weg van (Montpellier naar) St Martin de Londres bijna naar Ganges, sla linksaf bij St. Bauzille-de-Putois naar Brissac en vindt Domaine d'Anglas halverwege.
Voor de zekerheid hadden we hier voor een week gereserveerd, maar bij aankomst was de camping voor ongeveer 3/4 bezet. Met de aanhoudende warmte (ondanks af en toe een donderbui hier en daar) beviel het ons hier zo goed dat we zelfs nog een paar dagen langer zijn gebleven. De camping ligt aan de rivier l'Hérault en wel op een punt waar je er optimaal plezier aan kunt beleven: op de keien- of grasoevers in de zon of onder de bomen met stoeltje en een boek, of verkoeling zoekend in het water, bedenk het maar.
We hadden een heerlijk ruime plaats onder grote (vreemd gesnoeide) platanen en ander geboomte en met een heerlijk vrij uitzicht. Het is een langgerekt en heel natuurlijk bomen- en plantenrijk terrein, waardoor er ook in onze onmiddellijke omgeving steeds van alles voor ons, natuurliefhebbers, te beleven was.


  
Boven: Gouden tor Cetonia aurata, Onder: Icarusblauwtje

grauwe vliegenvanger


sijsje
grauwe vliegenvanger (j)

Grauwe vliegenvangers waren hier talrijk, jong en oud, zaten op de uitkijk op een hek of boomtak, scharrelden rond op de grond op maakten vanuit hoge boomtoppen jacht op insecten. Zwartkoppen, veel vinken en ook enkele sijsjes gaven regelmatig acte de présence en - het kan bijna niet missen - distelvinken. Doordat het zo warm was, hadden we het grote dakraam steeds open, zodat ik tamelijk onopgemerkt foto's van de vogels boven onze caravan kon nemen. Vooral 's morgens vroeg was het een levendige bedoening.

sijsje (j)
jonge putter (l) en een jonge vliegenvanger



Platanen hebben prachtige basten en het veld lag bezaaid met stukken afgevallen schors, heel decoratief!


Niet alleen vogels bevolkten de bomen, maar ook massa's cicades. Overal zie en - meer nog! - hoor je ze!


Op enig moment kroop er een enorme en opvallende rups door het gras voor de tent. Om te voorkomen dat we erop zouden trappen heb ik hem op een blad naast de boom gezet. Een poosje later zag ik hem omhoog klauteren...... en even later weer vrolijk naar omlaag. Fotogeniek schepsel en boeiend schouwspel. Nazoeken leerde: een Grote Nachtpauwoog.




Maar ook in het donker ....


of bij het jonge ochtendlicht bleken we regelmatig bezoek te hebben

De Hérault is op het punt, waar de camping ligt, een behoorlijke rivier. Diepe en ondiepe gedeelten wisselen elkaar af en er zijn genoeg stroomversnellingen om leuk te kunnen kanoën (ook met jonge kinderen). Wie goed stuurde zou in de stroomversnelling bij de camping niet vastlopen, maar wij hoefden ons nooit te vervelen, want zo vlekkeloos verliep dat niet altijd. 



Afgescheiden van de hoofdstroom door een hogere grintbank was een smallere stroom, waar ik dagelijks graag met de camera heb rondgebanjerd. 


Wat een rust nog, maar tijdens de laatste dagen van ons verblijf zou het hier drukker zijn.


Zelf hebben we ook nog een kanotocht gemaakt - altijd leuk om het land vanaf het water te beleven en de vissen om en onder je te zien, terwijl je soepeltjes door het water glijdt. Bovendien kun je in Frankrijk, vrijwel overal op de oevers aanleggen om even uit te rusten, voor een duik of een picknick, zo relaxed! Rob had een oude panasonic meegenomen, maar die is niet droog gebleven toen hij filmde terwijl ik me door een stroomversnelling heensloeg! Maar wat foto's hebben we nog ....



Onze mening over de camping op http://www.camping-frankrijk.nl/





Geen opmerkingen: