dinsdag 17 mei 2011

Vrijdag 6 mei: fietsrondje Havelterberg - Wapserveen - Uffelte

De zon scheen en de thermometer zou die dag zomerse waarden aangeven. En als het in de ochtend al zo aangenaam is in het zonnetje, wat is dan heerlijker om in alle rust met een boek en een kop koffie voor je tent te zitten?
De campingeigenaar had na het uitblijven van de regen en het stijgen der temperaturen besloten om op een vrij deel van de camping de sproeiers aan te zetten. Net de Bedriegertjes en een kwestie van berekening om droog bij de wc te komen!
Na de lunch hebben we een ronde gefietst: via het Uffelterzand, waar we klein rondje over de hei hebben gelopen,  naar de Havelterberg, dan via het Holtingerzand naar Wapserveen en daarna terug naar Uffelte.


Uffelterzand. Zanglijster.



In Wapserveen aangekomen, moesten we een eind langs de weg fietsen, maar omdat we daar weer met andere aspecten van het Drentse (cultuur)landschap kennismaakten, was dat voor de afwisseling ook heel leuk. Er staan daar prachtige boerderijen en het kerkje met de klokkenstoel was het afstappen waard. Het is een heel eenvoudig kerkje uit 1803, opgetrokken uit baksteen, zonder toren. De klokkenstoel is van 1776.


 




































Bij Het Moer reden we het bos weer in, langs het Booysveen en aan het eind van dat pad linksaf dit keer om via Uffelte naar huis te rijden.

 

Uffelte heeft prachtige hoekjes en huizen,

maar ook hier is niet alles romantiek, zoals we merkten toen een vlotte autorijder het leuk vond om even stoer te slippen op de zandweg en een ware stofwolk voor ons op het fietspad op te werpen. Neus dicht en op de tast verder. Op de foto hebben we het ergste achter de rug en konden we weer zien waar we reden.

Geen opmerkingen: