dinsdag 10 mei 2011

Maandag 2 mei: de Drentse Patrijs

Maandag zijn we met de caravan voor een paar dagen op stap gegaan. We hadden uiteindelijk Drente als reisdoel verkozen boven Groningen, omdat na al  het prachtige warme weer van de afgelopen tijd de temperaturen aan het dalen waren. Omdat dit vergezeld ging van een stevige noordoostenwind kwam de beschutting van het Drentse landschap ons aantrekkelijker voor. Het zou een juiste keuze blijken, temeer daar we in de Drentse Patrijs een heel fijne camping in een prachtige omgeving hebben gevonden.
De website zag er zo leuk uit en deed de werkelijkheid volkomen recht. Het was een mooi en goed onderhouden terrein, dat voldoende beschutting bood tegen de wind. Het ligt weliswaar aan de Rijksweg langs het kanaal en ontbeert daardoor de absolute landelijke stilte, maar in feite hebben we geen moment last gehad van het autoverkeer. Aan de andere kant wordt het terrein begrenst door een bosweg en bloemrijke graslanden. Naast het huis zwaait een stevige haan de scepter over een stel prachtige kippen. Wij konden bij het ontbijt van de eieren genieten.




Na een vriendelijke ontvangst konden we zelf een plaats uitzoeken. Het hele spul stond snel op z'n plaats. Een lunch hadden we snel gemaakt en toen was het goed toeven uit de wind en in de zon.
Kijk, prachig plekje en zoveel ruimte. Enkele andere (aardige) gasten, boden zo nu en dan gelegenheid voor een gezellig praatje en het uitwisselen van ervaringen.
En dit was ons uitzicht. Bij onze aankomst liepen de reeen te grazen in het veld achteraan en we zouden ze hier regelmatig zien.


In de grote schuur op het terrein was een invlieggat voor zwaluwen. De boerenzwaluwen vlogen ons dan ook in grote aantallen regelmatig om de oren. We genieten altijd van deze vliegkunstenaars!
Er zijn veel vogels op het terrein, veel nestkasten ook, waarvan een aantal zeker bewoond. Vinken, mussen, merels, staartmezen en tjiftjaf hebben we veel gezien en gehoord. Ook een keer zwartkopjes.
In het nestkastje tegenover onze plaats huisde een mussenfamilie.

Geen opmerkingen: