zondag 1 mei 2011

24 april: van Woerdense Verlaat naar Groene Jonker

Met de auto zijn we naar Woerdense Verlaat gereden.: van Den Hoef langs de Kromme Mijdrecht, nu nog rustig en prachtig in het ochtendlicht. In Woerdense Verlaat zijn we op de fiets gestapt met als eerste doel de Groene Jonker. En kijk, daar zagen we de donskuikens van de grauwe ganzen en ook van de meerkoet.






Overal waar we liepen hoorden en zagen we rietgorzen en rietzangers. We konden goed dichterbij komen en een paar mooie foto's van de rietzanger nemen.



 Een lepelaar, later vergezeld door een tweede exemplaar liep lekker rond te slobberen.
Het gekwaak van kikkers was hier rondom, viel soms even stil, om even later weer dubbelfors aan te zwellen.


 Een zomertaling
 nog meer jong grut

Zwarte zwanen zie je niet dagelijks in onze omgeving en ook hier voor het eerst. De geoorde fuut hadden we hier bij een vorige gelegenheid al eens gezien. Behoorlijk op afstand op de plas, maar als je ze eenmaal een keer hebt gezien, herken je het bedrijvige gedoe en geduik tussen de andere watervogels al snel. Leuk om nu dit koppel te zien.











Knobbelzwanen waren op een eilandje een nest aan het bouwen. Eerst het bouwmateriaal plukken en achter je voor de bouwplaats klaarleggen en dan samen verder bouwen.



Een paar meter verderop  aan de andere kant van het pad zag ik ineens in het riet een snelle beweging. Deze Snor vond, kleddernat van een waterbad, een plekje in de zon om zich even fijn op te poetsen en te drogen. Het was heel leuk om hem zo te bespioneren en bezig te zien.

Geen opmerkingen: