maandag 16 juni 2014

Wandeling Ronzon - Rendeux, Belgische Ardennen


Het was een zonnige zaterdagmorgen en na een heerlijk ontbijtje op onze veranda en wat versinkopen in het dorp, hebben we op aanwijzing van onze gastheer vanaf de camping een rondwandeling gemaakt door de bossen en velden in de omgeving. De foto's spreken voor zich. Loof- en dennenbossen, afgewisseld met open (gekapte) delen en zonnige weiden, waar dikwijls paarden graasden. La Golette is een gehucht (tussen Ronzon en Rendeux) met een grote manege annex hotel/restaurant, waar we op het terras van een vers kopje koffie hebben genoten.




Bont Zandoogje
 

De vogeltjes floten er lustig op los, maar lieten zich gewoonlijk niet gemakkelijk fotograferen, hoog in de bomen en tussen het blad. Des te leuker was het toen Rob een kruisbek op de grond ontdekte. Hij was op een waterplasje afgekomen. Ik had het vrouwtje op een hoger niveau in het vizier gekregen, maar even later voegde zij zich bij het mannetje om zich te laven. Heel voorzichtig konden wij stapje voor stapje dichterbij komen en foto's nemen zonder dat ze wegvlogen.
 Prachtige kleuren heeft het mannetje en de dame is mooi gestreept. Typisch ook hoe ze plat op de poten rusten om te drinken. Mooi moment!








Haut Rendeux


Restaurant Au Comte d'Harscamp: op advies van Jean-Pierre hebben we hier 's avonds gegeten: sfeervol en heel lekker. Maar nu wandelden we er nog even aan voorbij... langs het stroompje, langs het kasteel en staken we de weg (N833) over om naar de Ourthe en de Moulin de Bardonwez te lopen. Daar langs het water was het heerlijk om een poosje te relaxen en wat vogeltjes te spotten. Veel witte kwikstaarten bij het water, maar ook grauwe vliegenvangers en enkele putters.

 






Vanaf de brug keken we uit over de Ourthe. Aan de overkant is de molen en het Arboretum. We zijn daar kort geweest met het plan om daarvoor op zondagmorgen wat meer tijd uit te trekken.



We hebben de dag heel prettig afgesloten bij de Comte d'Harscamp. Het is een heel sfeervol restaurant, een oud gerechtsgebouw, waar je van de bovenetage fijn kunt meegenieten met wat er beneden gebeurt. Maar niet dan nadat je zelf je wijn hebt uitgezocht in de wijnkelder. Leuk en lekker dus!


Geen opmerkingen: