vrijdag 4 mei 2012

28 april: Landgoed Twickel

April was helaas koud en wisselvallig. Hoewel de weervoorspellers ook voor de komende tijd weinig goeds konden beloven, begon het er wel steeds meer op te lijken dat Koninginnedag een aangename afsluiter van de maand zou worden. Wij waagden het erop om een paar dagen met de caravan naar het oosten van het land te trekken, voorafgegaan door een familiebezoek in Almelo. Na fikse regen in de nacht en ochtend konden we redelijk droog vertrekken en 's middags zaten we op het tuinterras buiten aan de koffie!
Almelo is graag actief en de tuinen van Twickel bleken geopend. Alleszins de moeite waard om daar eens rond te wandelen. Bonte bollen en voorjaarsbloeiers gaven de perken kleur, kunstig gesnoeide hagen van o.a. buxus en taxus zijn donkergroene, verticale en enigszins speelse elementen in de strakke gazons en perkenpatronen.






Terwijl de orangerie nog vol staat met mandarijnen- en citroenbomen in afwachting van warmer weer, werkt de Gunnera zich uit de beschermende bladerlagen omhoog en vormt met al die nieuwe levenskracht een soort draaikolk van bladeren.




Natuurlijke beeldhouwwerken

Geen opmerkingen: