donderdag 16 juni 2016

Noorbeek: Hemelse contrasten en aardse tonen

De omgeving Noorbeek beginnen we zo langzamerhand beter te kennen, want deze behoort ook tot onze favoriete plekjes in Zuid-Limburg.
We grepen onze kans om tussen de buien door een korte wandeling te maken over het landgoed Altenbroek.
Via de Onderstraat, van punt 43 naar 52 en met een ruime bocht terug naar het dorp.
We kunnen iedereen aanraden om buien te trotseren en hier onder dreigende weersomstandigheden afgewisseld met wat zon een wandeling te maken. Fantastisch!


Spectaculaire wolkenluchten; merkwaardig licht, wazige verten of juist felle kleuren, als de zon onder de lage wolken wist door te piepen. Prachtige contrasten van witte bomen tegen donkere luchten en van kale takken en jonge kleuren tussen het intens groene gras.



Wat zou zich schuilhouden in dit oude hout? Vast en zeker niet de haas, die we even later zouden ontmoeten.







Deze haas zat zijn poten te wassen, scharrelde rustig voor ons rond en had ons niet in de gaten. Pas toen hij in het land was, keek hij op en schrok zo dat hij opsprong en zigzaggend met een reuzevaart de gevarenzone verliet.


 


Een havik vloog vlak voor me op uit een van de bomen en scheerde weg langs de bosrand.
Veel zangvogels in hoge bomen en dichte bramenstruiken. Een gekraagde roodstaart op een paaltje, te ver voor een mooie foto.


Donkere dennenbossen en lichte berken in hun frisse lentetooi



Een boswachter repareerde een omheining bij het bos, waar 's nachts een horde everzwijnen doorheen gebroken was. De kudde Glandrunderen is dan toch een stuk tammer.












 



Terug in het dorp. Einde van een koude, natte, prachtige week in Zuid-Limburg.

Geen opmerkingen: