vrijdag 10 juni 2016

Dreigende wolken en witte waas in het dal van de Maas


Ik zei het al in mijn vorige blogbericht: we moesten tussen de buien door laveren om in deze laatste aprilweek van het Limburgse land te genieten. Maar dan was het ook prachtig, want Zuid-Limburg stond in bloei! Weilanden en akkerlanden worden afgewisseld door tal van appel-, peren- en kersenboomgaarden. Twee jaar geleden was alles al bijna uitgebloeid, maar nu werden we getrakteerd op een witte weelde die zich dezer dagen dikwijls scherp aftekende tegen de donkere dreigende luchten.
De "noenbui" gaf ons na de ochtendwandeling gelegenheid voor een lunch in de caravan, warm en droog. Toen de zon weer een beetje acte de présence gaf, stapten we op de fiets om in het voorspelde droge uurtje een rondje Gronsveld, Rijckholt, Eijsden te rijden. Dat is soms even doortrappen, maar voldoende vlak voor onze conditie en stadsfietsen.







Vanuit Gronsveld gaat het grotendeels over een fietspad tussen huizen en boerderijen met grote tuinen en veel grond erom heen, landerijen en boomgaarden. Een kapelletje in een veld vol klaver op een kruispunt van weggetjes en op de achtergrond de Trichterberg en het Savelsbos. Het lichte lila van Pinksterbloemen onder de bloeiende bomen.






Bij Eijsden trapten we de heuvels in, het miezerde al weer. Eenmaal terug in het Maasdal pakten de wolken zich nog steviger samen en net voor de bui goed en wel losbarstte waren we terug op de camping. Kacheltje aan, warm kopje thee en een mooi boek: prima dagje, waarop we toch weer volop hebben kunnen genieten!



Geen opmerkingen: