donderdag 17 november 2011

Donderdag 6 oktober: weekend Limburg

Een paar dagen met de ouders aan de rollator-rol in de Limburgse heuvels. In deze prachtige nazomer hadden we de vier dagen met de slechtste weersvoorspellingen een appartement gereserveerd bij de Terlingerhoeve in - jawel - Terlingen. Het dorpje ligt bij Noorbeek in het uiterste zuiden van het heuvelland.
In de namiddag was het droog en hing er een prachtige wolkenlucht boven het Limburgse land. 



De vrijdag begon met fikse regen, die later overging in motregen. Buienradar echter stemde tot een zeker optimisme voor de middag, zodat we besloten voor een boottochtje van Maastricht naar Eijsden. Bij het aan boord gaan miezerde het nog wat, maar eenmaal onderweg brak zowaar de zon door, zodat we nog een prachtige middag hebben gehad.


Ter hoogte van een sluis aan de rechterkant (Sint Pieterssluis?) waren er een heleboel aalscholvers in het water voor de sluis, die bij nadering van de rondvaartboot opvlogen om iets verder links voor ons weer in het water neer te strijken. Nou ja, strijken....... Het was een tamelijk ontgeorganiseerde wirwar en gespetter van jewelste. Vooral toen we hen weer naderden en ze zich blijkbaar opnieuw genoodzaakt voelden weg te vliegen.




 Een rondwandelingetje in Eijsden is zeker niet onaardig, maar de koffie- annex ijssalon aan het pleintje is reuze verleidelijk en gezellig en de inhoud van hun ijscoupes is een tussenstop meer dan waard! Heerlijke chocoladecadeautjes kwamen goed van pas voor onze gastheer en gastvrouw van de zaterdagavond!

Langs allerlei kleine weggetjes en de heuvels rond Noorbeek zijn we naar huis teruggereden.
Daarna was er voor ons tweeën nog gelegenheid voor een wandeling.

Geen opmerkingen: