woensdag 23 november 2011

Over de IJssel

Voor 18 oktober hadden we een kamer gereserveerd in Hotel De Scheperskamp in Lochem. Het is een Fletcher Hotel, niets bijzonders, maar het biedt een nette kamer met een goed bed en meer hadden we niet nodig. Het aardige van dit hotel is wel, dat je zo de bossen van de Paasberg inloopt.
Net als in Limburg leken we het niet te gaan treffen met het weer: deze dinsdag zou het in de middag misschien wat opklaren in het oosten van het land, maar voor woensdag was volop regen voorspeld. Ook dit keer zou het meevallen, maar dan loop ik op de zaken vooruit.


Toen we tegen de middag Deventer naderden werd het een beetje droog en daarom besloten we meteen na de brug over de IJssel rechtsaf de slaan om via Gorssel de uiterwaarden op te zoeken. Vanaf de N348 volgt de Ravensweerderweg enigszins de loop van de rivier en op het verste punt in de bocht hebben we de auto geparkeerd en zijn we een pad naar de rivier ingelopen. Het waaide hard, de wolken hingen laag en het was best koud, maar we hebben genoten van dit uitstapje in dit prachtige landschap.

Een valkje had dit tot zijn jachtterrein gemaakt, maar werd na enige tijd verdreven door een horde kraaien









Aan de overkant van de IJssel ligt de ruïne van Kasteel Nijenbeek





Tegen de wind in een zilverreiger.
In en om de weilanden zagen we veel graspiepers met hun markante pieper-eigen-op-en-neer-vlucht.

De lucht werd steeds donkerder, terwijl de zon bleef schijnen. Dat gaf prachtige lichteffecten.


Langs kleine boerenweggetjes kwamen we tenslotte op de Zutphenseweg naar Eefde. Vandaar bovenlangs het kanaal tot we bij Lochem waren. Mooi tochtje.
Inmiddels hongerig zijn we aan het kerkplein in Lochem neergestreken in Eetcafé Woodstock. Leuke tent, lekker om te lunchen. We zaten met ons neus bovenop de opgravingen van skeletten uit de oude graven onder het kerkplein. Volgens de uitbater van Woodstock was het niet de eerste keer dat het kerkplein werd opengelegd en geherconstrueerd. Terwijl we toekeken hoe de archeologen hun werk deden, lieten wij ons onze soep en broodje goed smaken.

Geen opmerkingen: