vrijdag 18 november 2011

Terlingerhoeve in Terlingen bij Noorbeek

Ons weekend op Terlingerhoeve werd niet gekenmerkt door zonnig weer.
Al aan het eind van onze wandeling in het Noordal was het begonnen te miezeren en na thuiskomst duurde het niet lang of de regen legde een grauwsluier over de omgeving.
Het uitzicht vanaf de hoeve over de omringende akkers en weiden is landelijk, maar niet bijzonder. Er  is echter een heel groot grasveld (heerlijk speelveld voor kinderen), waar verschillende bomen stonden zoals walnotenbomen, hazelnoten en tamme kastanjes. Samen met de omringende heggen trokken deze veel vogels aan.


Mussen, groenlingen en vinken, maar ook veel kwikstaarten en zwarte roodstaarten. Deze hebben we hier in de omgeving veel gezien en gehoord. Want op de nok van een dak of op de top van een kale tak: de roodstaart liet zijn stem wel horen. Ze zaten ook veel op de paaltjes om iedere keer wat van de grond op te pikken en dan weer even op de uitkijk te zitten.




Het appartement was vrij minimaal en sober ingericht zonder sfeeraccenten. Goed onderkomen om met kinderen te verblijven. Wij moesten onder de balken van de bovenetage heel goed oppassen dat we ons hoofd niet voortdurend stootten. Veel ruimte en speelmogelijkheden voor kinderen op de boerderij en de eigenaar en zijn vrouw zijn vriendelijke mensen.
Tussen de buien door hebben we alle goede momenten ten volle benut en zo toch een heel mooi weekend gehad. 

Geen opmerkingen: