woensdag 23 november 2011

Zon in Lochem!

Niet te geloven, wat hadden we toch weer een mazzel! 's Nachts had het geregend, maar 's morgens was het droog en het duurde niet lang voor de zon doorbrak. Dus lieten we Lochem links liggen en trokken na het ontbijt de wandelschoenen aan. Het was hier prachtig in de bossen met de gouden glans van de Amerikaanse eiken en aan de rand van het bos met uitzicht over de akkers en velden, waar de ochtendnevel nog maar nauwelijks was opgelost.



Het zal door het mooie voorjaar zijn dat de bomen dit jaar zoveel vrucht voortbrengen: dat geldt voor de fruitbomen, maar er zijn ook heel veel noten en eikeltjes en dennenappels. Veel paddenstoelen ook overal, maar dat zal weer een andere oorzaak hebben.
In de eiken en dennen vlakbij het hotel zaten veel  kool- en pimpelmezen, maar ook veel boomklevers. Eerst dacht ik aan de zwakke klop van een specht, maar later zag ik dat het een boomklever was, die in een holletje van een eik zat te tikken. Verderop in het bos, waar veel dennen stonden, piepte het hoog in de takken van kleine vogeltjes, die ik pas later van (slechte) foto's kon herkennen als goudhaantjes.



















Geen opmerkingen: