maandag 6 juni 2011

Hemelvaartdag vervolg fietstocht




De Holendrechterweg, waarover we reden, komt uit bij de Hogedijk en daar hebben we een rondje Gaasperplas gereden voordat we Abcoude infietsten. Een Bruine Kiekendief hadden we eerder op Texel gezien, maar nog nooit in deze contreien.
In Abcoude verfrist door een heerlijk Italiaans ijsje en een onverwachte ontmoeting met vrienden die eveneens een fietstocht maakten, vervolgden we onze tocht langs de Angstel naar Baambrugge. Gelukkig hoef je niet het hele stuk langs de autoweg te fietsen. De Oude Dijk is een uitstekend alternatief, hoewel het tweede deel eigenlijk een voetpaadje is. Maar als je allemaal een beetje rekening houdt met elkaar, geeft dat geen centje pijn. 

De molen stond met de kop op de wind en draaide er lustig op los. Van Baambrugge naar Vinkeveen, voorts via de Vinkenkade en helaas ook een stukje langs de snelweg, maar eenmaal op de Winkeldijk konden we weer in alle rust verderfietsen. Een heerlijk picnickplekje langs de Winkel gaf benen en billen ook even rust, terwijl we ons de broodjes en salade goed lieten smaken. Voor de Stokkelaarsbrug zijn we het water overgestoken om via de Botsholzijde langs de Waver verder te fietsen. Bij het gemaal stond een ijscokar, waar we ons op het tweede ijsje van die dag hebben getrakteerd. Verdiend! Daarna zijn we nog even afgeslagen naar het natuurlandje bij de Botsholse Dwarsweg, waar we werden verrast door de aanwezigheid van een flink aantal (zeker 20 in zicht) kluten.

De nauwelijks zichtbare wollebolletjes op het landje bleken jonge kluutjes te zijn.

Op een bepaald moment kwamen de ganzen blijkbaar wat te dichtbij het kleine grut, want ze werden zonder pardon een eindje verderop gestuurd.
diaserie Daarna keerde de rust weer en kon iedereen weer verdergaan met het bijelkaar scharrelen van de maaltijd. Dan valt op hoe de jonge kluten, al geheel selfsupporting en met aangeboren elegantie, op dezelfde manier hun snavel over het wateroppervlak bewegen als hun ouders.




 

De ganzen hadden trouwens ook zo hun eigen besognes.

Het was mooi geweest voor vandaag. Terug naar de fietsen om het laatste traject van de Ronde Hoep terug naar Ouderkerk af te leggen. Nog een stukje tegenwind!
En toen kwam deze fraaie vogel langs, eveneens heel sierlijk en elegant. Behoort deze niet tot de familie der Bugatti's?


Geen opmerkingen: