zondag 19 juni 2011

12 juni: Amsterdamse Bos - Nieuwe Meerpolder

 Als je op een mooie zondagmorgen er even op uit wilt zonder auto, behoort een fietstochtje door het Amsterdamse Bos misschien niet tot de wildste uitdagingen, maar is toch heel prettig. De oeverlanden bij de Amstelveense Poel zijn voor mij al decennialang een favoriet plekje, maar die bij de Nieuwe Meer volgen met een krappe marge en zijn dan een aardig doel. Het zijn mooie natuurlijke stukjes, door de omgeving en invloed van het water gevarieerd en een aantrekkelijke biotoop vooral voor vogels en insekten.
Zo rond het middaguur was het een levendige bedoening in het bos. Trimmers, fietsers, gezinnetjes met wandelwagens. Op het pad bij de Nieuwe Meer was het niet anders en daar stapten ook veel mensen op en van het pontje naar de overkant van de plas. Ook het pontje over de ringvaart naar de Badhoevedorpse kant van het water is in bedrijf en zo kun je een leuk rondje maken zonder al te veel kilometers te moeten wegtrappen. Zelfs een paar oude dames kwamen een rondje bij de Meer lopen- met rollator! We konden even helpen de handgrepen te stellen, zodat ze ook nog een beetje rechtop en in balans kon lopen. Overbodig te melden dat het terras van Boerderij Meerzicht met het vorderen van de tijd alleen maar voller liep met pannenkoek-, ijsjes-, dieren- en zonliefhebbers. Kortom: heel gezellig allemaal.
Maar op het oeverlandje tegenover Meerzicht kom je niet veel mensen tegen - daar wordt de rust alleen verstoord door fitissen en andere fluiters.

 echte koekoeksbloem, brugwachter en orchissen
 
Waarschijnlijk dezelfde fazanten die ik eerder heb vastgelegd: nu met kleintjes.



hommel in de lisbloem, rietzanger, kleine vos, libellesoort




bruin zandoogje (vr.) en bont zandoogje, ruspkolonie en  koolwitje

 

Geen opmerkingen: