donderdag 30 juni 2011

23 juni: Beuningen natuurcamping Olde Kottink

Al een paar weken hadden we het plan om van deze donderdag t/m zondag een lang weekend te maken. We naderden deze datum al aardig en de weersvoorspellingen waren consequent zeer slecht: massa's regen en lage temperaturen tot een omslag naar droger en warm zomerweer op zondag. Tja....Uiteindelijk besloten we gewoon te doen waar we zin in hadden: gaan - maar onze twijfel tussen bestemming Groningen of Overijssel viel opnieuw door de weersomstandigheden niet ten gunste van Groningen uit.

En zo kwamen we vroeg in de middag op Natuurcamping Olde Kottink in Beuningen (n.o. van Oldenzaal), terwijl weonderweg de ochtendregen in het westen  hadden verruild voor wolken en zon in het oosten. Na een uiterst vriendelijke ontvangst vonden we een mooie beschutte plaats aan de rand van de camping: akkers achter de houtwal en voor ons ruimte.
Het is een prachtige camping, opgedeeld in verschillende velden, omringd door allerlei soorten bomen en struiken, waardoor besloten en natuurlijk terreintjes zijn gevormd. In het midden van sommige velden was niet gemaaid, zodat er een hele strook bloeiende grassen vermengd met kruiden resteerde waar insekten en vlinders zich konden voeden en waarin vinken ongezien rondscharrelden.
Kortom: we voelden ons meteen thuis.
Vele anderen weten deze camping ook te waarderen getuige de bezettingsgraad van zo'n 85% in een voorseizoen regenweekend!
Vlotjes hebben we de caravan geinstalleerd en de luifel opgezet. De camping ligt aan de Dinkel en onze plaats was vlakbij het bos en het riviertje. Dus even de omgeving verkennen, totdat een fikse, vette plensbui losbarstte en we snel een veilig heenkomen onder de luifel zochten.



Geen opmerkingen: