dinsdag 26 april 2011

Zondag 10 april:door De Dennen naar de Bolle Kamer




Fantastisch fietsweer: strakblauwe lucht, weinig wind en boven 15˚- weet niet meer precies, maar op zonnige en beschutte plaatsen zeer aangenaam.
We waren vroeg op pad en tegen tienen stonden we stil voor Ecomare en zagen daar de eerste donzige gansjes met hun trotse ouders.
Rechtdoor volgden we het fietspad om een stukje verder het bos in te rijden via de Ploegelanderweg.
Het bos werd al snel onderbroken door graslanden en een meertje. We besloten even af te slaan om een kijkje te nemen bij het vogelkijkscherm.


Een prachtig stukje land in de ochtendzon. Stoere runderen, enkele wilde eenden en een krakeendenpaartje, een scholekster, twee bergeenden en ook hier een ganzenpaar met kleintjes. Het water rimpelloos. De stilte slechts doorbroken door de vogels in het bos. Maar die zongen dan ook het hoogste lied. Een zanglijster deed zijn naam eer aan, maar het duurde even voordat ik hem vond: bijna in het topje van een boom tussen de takken, grotendeels verscholen. Een grote bonte specht roffelde een rondje mee.



We vervolgden onze weg totdat we weer bij een open plek kwamen, waar een mooi beekje uit het bos kwam gekronkeld. In de weide stonden veldjes bosanemonen.




Goddelijk: kopje koffie op  het terras in de zon.

Hoe zullen we verder rijden?
We besloten naar Bolle Kamer te fietsen en daar een rondwandeling te maken.
Over het pad langs de bosrand enerzijds en de landerijen aan de andere kant. Japanse kers bloeide voluit bij een van de huisjes en langs de weg lichtten verschillende bloesembomen op tussen het donkere hout en naaldbomen.




Veel landschapselementen van Texel komen hier samen: ruige graslanden, rietkragen om een watertje, sappige weidegronden waar de schapen grazen, kleurige bollenvelden, een enkele boerderij en wat bomen met door de wind gekromde toppen, heel in de verte het kerkje van Den Hoorn en de eerste duinen.


In close-up oogt dat toch weer anders.

Geen opmerkingen: