zaterdag 30 april 2011

Vaarwel Texel

In de Mokbaai waren nu heel veel wulpen. Daartussen enkele grutto's, een paar tureluurs en nog wat andere steltlopers, maar te ver weg om deze goed te kunnen onderscheiden. Op de zandplaat bergeenden, een paar sterns en verschillende meeuwen.


Op weg naar de veerhaven kwamen we weer langs De Petten. Dit keer bestond het merendeel van de vogelpopulatie uit grote sterns. Er waren veel minder meeuwen dan de vorige keer. De kluten waren nog wel in ruime mate aanwezig. Verschillende vogelaars met indrukwekkende apparatuur bevolkten de grasbermen.

Net weer op weg in de auto kwam vlakbij boven de dijk een bruine kiekendief aangevlogen. Op jacht, dachten we. Maar nee, ze pakte een grote tak op van de grond en vloog ermee heen. Ergens, in een van de rietkragen, een nest aan het bouwen?

Met de boot van 14.00 uur vaarden we terug naar het vasteland, zodat we op een mooie tijd thuis konden komen.
Bloeiden op de heenweg bijna alleen gele bollenvelden, nu kleurde blauw, roze en rood de velden in vrolijke voorjaarstinten. Op verschillende plaatsen werd beregend. Immers, maart was een bijzonder droge maand geweest, maar april had ook nog maar weinig regen gezien. Fijn voor ons, maar minder voor de land- en tuinbouw en de natuur.


Geen opmerkingen: