vrijdag 22 april 2011

Vrijdag 8 april: Den Burg en Paal 28


De lucht was strakblauw, de wind grotendeels gaan liggen en wij stapten op de fiets om naar Den Burg te rijden. Vlak achter ons vakantieverblijf rijd je zuidwaarts het Waal en Burgerdijkje op. Achter deze bomenrij zie je nog net ons huisje. En zo fiets je heerlijk rustig over het dijkje.

Het natuurgebied Polder Waal en Burg is in het broedseizoen (1 april - 1 juli) niet toegankelijk. Dat geldt ook voor veel andere natuurgebieden. Er zijn delen waar je kunt wandelen, maar de broedgebieden zijn rustgebieden waar je alleen op excursie met de boswachter naar toe kunt. Deze middag kwamen we erachter dat dat ook voor de wandelroute in de noordelijke Slufter het geval is. Dit is zelfs tot half augustus afgesloten.





Weegeswaal

Den Burg is een aardig plaatsje met leuke winkels. Op een gezellig terras strijken weer heel andere vogels neer en met een lekker broodje en een feestelijk glaasje witte wijn is het daar goed toeven in het zonnetje.
Later in de middag zijn we met de auto naar de noordelijke Slufter gereden, maar daar konden we dus niet wandelen en daarom zijn we maar eens het strand op gegaan. Ook fijn.

In zee zwom een eidereendpaartje. Een grotere groep eidereenden vloog over, evenwijdig aan de kust naar het noorden.

                                                                                      Alsof de dominee zijn zegen geeft aan de gemeente


 Zandvormen en schelpenformaties


    En wij gingen er ook weer vandoor.

Geen opmerkingen: