vrijdag 11 oktober 2019

Fietstocht: Loenermark en Zilvense heide

2 september : weer een fantastische dag - dit keer om over de open heidevelden te fietsen: een licht windje, veel zon en geweldige wolkenluchten! De aanrijroute - over knooppunt 32, 74, 58 en 59 en de Hoofdweg - naar Loenen en de terugweg via Eerbeek - 63, 57, 56 en ja.... toch nog even over de Empese Heide - stonden garant voor de gewenste afwisseling. De watervallen van Loenen en de Oliemolen van Eerbeek hebben we allemaal niet bezocht, gewoon een rondje fietsen was voldoende.




Voorbij het restaurant de Loenermark reden we de Loenense bossen in. Het was er weldadig stil. Alleen het grit van het fietspad knirpte onder onze banden, terwijl we rustig voort fietsten.  De wilde zwijnen die overal hun sporen in de bosgrond hadden achtergelaten waren nergens meer te bekennen, een enkele wandelaar en een paar andere fietsers kwamen we tegen. Vals plat en een enkele heuvel optrappen totdat de heidevelden van de Loenense Mark zich plots voor ons openden.


Hoewel de heide hier en daar al naar bruin verkleurde, konden we nog volop genieten van de paarse velden.




Via punt 32 reden we langs de prachtige Zilvense heide richting Coldenhove. Laat de wolken maar komen, ze trokken even snel weer over om de lucht weer stralend blauw achter te laten. Een bankje, een broodje, meer hadden we niet nodig. Pluk zo'n topdag!

  




In Eerbeek hebben we ons op een lekker ijsje getrakteerd en het was een prima plaats om wat boodschappen te doen. Altijd handig als je een koeltasje bij je hebt. Vandaar trapten we weer door het mooie boerenland en via de heide terug naar Voorst en ons kampeerplaatsje in de zon.



Geen opmerkingen: