zondag 1 juli 2012

17 juni: rondje Middelpolder en Amstel

Groengebied Amstelland wil zich blijkbaar profileren. Te pas en te onpas kom je dit soort welkom/tot ziens bordjes tegen. Volkomen overbodig om dit bij ieder fietspad en recreatieplaatsje neer te zetten, ontsierend en het geld kan beter aan de natuur zelf ten goede komen.
Ten opzichte van vorig jaar vind ik het in het "vogelparadijsje" opvallend rustig. Wel vinken en mezen, een broedende duif in de meidoornbosjes en een zonnende merel onder de bessenstruiken en een enkele tjiftjaf, maar geen zwartkoppen en geen winterkoninkjes, die hier vorig jaar in ruime aantallen met jongen aanwezig waren. De winterkoninkjes zullen zoals ik al vreesde, hun bramen- en netelbos missen, dat plaats gemaakt heeft voor keurig gras en hoge boompjes. Vorig jaar kon ik af en toe genieten van een ritsje bessen tijdens mijn rondscharrelen en ook sommige vogels zijn daar zeker op af gekomen. Nu is alles, amper rijp, al leeggeroofd, vermoedelijk door mensen die voor geen geld hun jampotjes willen vullen. Jammer.



Vanuit de Middelpolder zijn we bij Ouderkerk de Amstel overgestoken en langs de andere zijde gefietst. Voorbij de begraafplaats is er geen autoverkeer meer en veel fietsers waren blijkbaar door de onzekere weersomstandigheden en stevige wind ontmoedigd om erop uit te trekken. Wij vonden dat wel lekker rustig, maar de meneer van het pontje vond het maar saai dat er deze dag zo weinig klanten waren.
Bootjes waren er wel op het water, het terras van het Kleine Kalfje is altijd wel gezocht en Rembrandt wijkt niet van zijn schilderachtige plekje bij de molen. De Kalfjeslaan is prachtig.






Geen opmerkingen: