woensdag 21 september 2011

Elzas - wijnen en spijzen



















Wie van lekker eten en drinken houdt, kan in de Elzas uitstekend terecht. Prachtige taartjes in bonte kleuren stralen de toonbank van menig patisserie uit en als dat iets teveel van het goede is, zwicht je allicht voor de heerlijke koekjes die men voor de deur uitdeelt om je te verleiden. Bakkerijen met Kugelhopf en zoete harten strijden om de gunst van de klant met de even traditionele hartige Pretzels.


 



Het kan ook pittiger. Zelf hebben wij in Eguisheim uitstekende worstjes gekocht van o.a. eend, wild zwijn en varkensvlees met een bessenkorstje. Heerlijk bij een goed glas wijn!


Wat zou de Elzas zonder wijn zijn? Hellingen vol velden met riesling, gewurztraminer, pinot gris, blanc of rouge, muscat e.a., waarvan frisse en spannende wijnen worden gemaakt.
En overal de mogelijkheid om te proeven, te praten en te kopen. En als ware wijnliefhebbers hebben we dat natuurlijk niet nagelaten.
Eguisheim herbergt meer dan 30 wijnboeren en 2 grands crus: Eichberg and Pfersigberg



De Elzasser keuken heeft veel meer te bieden dan de alom bekende zuurkool.
Het fijne van onze camping in Eguisheim was, dat deze aan de rand van het dorp gelegen was, zodat we geen ander vervoermiddel dan de benenwagen nodig hadden om lekker uit te gaan eten. Met een keur aan verschillende restaurants binnen zo'n kort bereik, kwamen we dan ook graag in de benen. De kalfsniertjes in Elzasser mosterdsaus kunnen we aanbevelen en er zijn nog veel meer culinaire heerlijkheden om te ontdekken en te genieten!






Geen opmerkingen: