zondag 18 september 2011

Augustus: vakantie in Frankrijk

Vier heerlijke weken in Frankrijk, freewheelen en genieten van het lekkere weer, terwijl Nederland de natste zomer van de laatste 100 jaar of zo beleefde. De laptop diende alleen om foto's op te slaan en na te gaan waar de weersomstandigheden goed waren, want ook in het noorden van Frankrijk waren deze wisselvallig en tamelijk onbetrouwbaar. Eenmaal thuis werden we onmiddellijk weer in beslag genomen door allerlei (feestelijke!) gebeurtenissen en door het werk. Dus nu een kleine inhaalslag op dit weblog, omdat ik toch wat impressies van de vakantie wil vastleggen.

Het weekend van 30/31 juli zou een zwart weekend zijn op de weg in Frankrijk. Omdat wij naar de Elzas wilden en geen afspraken in Maastricht hadden, besloten we via Venlo en Duitsland te rijden. We vertrokken ook pas laat om 10 uur.
Het bleek een heel goede keus: we leken de weg soms wel voor ons zelf te hebben, zelfs rond de grote steden was het niet echt druk, terwijl we filemeldingen van Frankrijk op de radio hoorden en achteraf vernamen dat er zo'n 600 km file in Frankrijk had gestaan!
Het was zwaar bewolkt, maar vrijwel steeds droog en dus prettig rijden.
In Lingerhahn in de Hunsruck vonden we een goede overnachtingscamping, waar we al rond half vier stopten. Zo konden we hier nog een rondje langs de korenvelden en door het bos lopen en hadden we de volgende dag niet lang meer te gaan tot Eguisheim, dat we tot ons voorlopige einddoel hadden gekozen.
 geelgors
In het bos veel mezen, matkoppen, fitis en winterkoninkje met name op opengekapte stukken met boomafval, waar het dichte donkere bos had plaats gemaakt voor bloemen, kruiden, struikgewas en boomopschot van allerlei soorten.



Geen opmerkingen: