maandag 26 september 2011

8 augustus naar Seyssel : Ain - Haute Savoie. Annecy en Grand Colombier

Na een telefoontje naar Camping International of er nog een plaats voor ons was, zijn we maandag naar Seyssel vertrokken. Seyssel ligt ongeveer ter hoogte van Annecy aan weerskanten van de Rhone en daardoor verdeeld over twee departementen: Ain en Haute-Savoie.
Voor Martijn en Esther was dit een redelijke rij-afstand, omdat zij een paar dagen wilden komen meekamperen. De kortste weg vanuit de Elzas was via Zwitserland: Basel - Genève. De rit verliep zeer voorspoedig tot dat we Basel voorbij ineens in een flinke file belandden die voor het nodige oponthoud zorgde. Verder ging dat prima en tegen vieren waren we op de camping, zodat wij geïnstalleerd waren toen de kids later kwamen. Het regende een beetje toen we het tentje opzetten, maar de regenboog maakte veel goed en het uitzicht was prachtig.
Dinsdag was het aanvankelijk nog bewolkt en zijn we naar Annecy gegaan. Annecy is een mooie en levendige stad met grote winkelstraten en smalle oude straatjes, mooie pleinen, terrasjes en heerlijke ijsbars en natuurlijk prachtig gelegen aan het gelijknamige meer.



Woensdag was het een mooie dag om de Grand Colombier te beklimmen. Ik bewonder de fietsers die dit op eigen kracht doen, maar voor ons deed toch echt de auto het werk.  Ongeveer halverwege de berg is een punt waar je een fantastisch uitzicht hebt over het Rhonedal. 


Eenmaal boven is het vanaf de parkeerplaats een koud kunstje om naar de top van de berg te lopen
(1531 m).
Geweldige vergezichten tot aan de Mont Blanc en zulk mooi licht.






En het is toch puur genieten in zo'n bloemenweide!



Op de terugweg naar beneden hebben we op deze weide een picknickplaatsje gevonden. Er zijn hier overal wandelroutes, maar dat hebben we niet gedaan, omdat we nog een poosje bij het zwembad op de camping wilden luieren en zwemmen, nu het zulk mooi weer was.

Geen opmerkingen: