maandag 2 augustus 2021

De Heen en terug op de fiets door de polders

Op onze laatste dag aan de Steenberghse Vliet wilden we nog een fietstocht in de omgeving door de polders maken. Geen knooppuntenroute, maar wat meer uit de losse hand. Vanuit De Heen reden we rechtsaf het fietspad langs de provinciale weg op. Bij de Heense Molen staken we over naar de Princeweg en konden we weer genieten van de rust van het platteland. Weidse korenvelden, aarzelend groen op geploegde aarde, keurige rijen, wit bloeiende aardappelakkers en knallende koolzaadvelden, gelardeerd met bescheiden dijkhuisjes en dito boerendorpjes markeren dit polderlandschap.




Over de Oude Heijdijk naderden we de lintbebouwing van Notendaal. Linksaf de Notendaalsedijk op.





T-splitsing rechtsaf de Rubeerdijk op tot de Moorseweg. (kpt 53).



Linksaf Jan den Boersweg in. Uitrijden tot T-splitsing. We zijn dan bij Kladde. Daar hadden we rechtsaf en iets zuidelijker willen fietsen om iets meer van de Brabantse Wal te zien, maar het was gaan regenen en de lage grijze bewolking deed vermoeden dat dit nog wel zou aanhouden. Daarom kozen we voor een kortere route westelijk van Steenbergen. Het zou trouwens erg meevallen met de regen. Korte tijd later konden de jassen weer uit. 


Onze route voerde nu rechtsaf de Koeveringsedijk op. Deze reden we helemaal uit tot de T-splitsing met de Stoofdijk. In de verte zagen we de kerktoren van Steenbergen. Wij vervolgden onze weg echter richting snelweg en na het passeren daarvan over de Bijlandseweg. Dan 1e rechts West-Groeneweg, linksaf naar de Schansdijk.





Op de Schansdijk linksaf de Dwarsdijk op en vandaar naar de camping. Op onze eerste fietstocht tijdens ons verblijf in De Heen werden we verrast door velden vol rode papavers. Op deze laatste fietsronde waren het roze papavers die ons door hun schoonheid en enorme aantallen overdonderden.  Nog nat van de regen, prachtig!




Een mooie afsluiting van ons verblijf, de cirkel is rond.
Terug naar de camping. Morgen naar Zeeland.

Geen opmerkingen: