donderdag 16 juli 2020

Zomers struinen door de Eijsder Beemden


De Eijsder Beemden hebben we jaren geleden leren kennen, toen we op camping de Oosterdriessen
stonden. Sindsdien komen we graag terug in dit ruige stukje natuur aan de Maas. De Galloway-runderen hebben we dit keer niet gezien, de konikpaarden liepen vlakbij de ingang bij de jachthaven rond en zochten verkoeling in het water. Vlinders zagen we zoals bruin zandoogje, koolwitje, een enkele atalanta, dagpauwoog, een gehakkelde aurelia en hier en daar boomblauwtjes, met een groepje op de vochtige aardkluiten op zoek naar mineralen of op een bloem voor de nectar. 



Op de kop van het schiereiland zaten weer heel veel grasmussen, luidkeels zingend in de top van de struiken of druk heen en weer vliegend. Het schiereiland biedt ook op verschillende plaatsen gelegenheid tot het aanleggen van een bootje en voor vissers. Jongelui zoeken elkaar op en verkoeling aan de rand van het water, een stukje vrijheid in de open lucht in deze coronatijd. Jammer dat sommige bezoekers zoveel troep achterlaten in de natuur - volle plastic zakken, bierflesjes, pizzadozen etc. Jammer ook dat de gemeente nog steeds nalaat om een flinke afvalcontainer bij de entree te plaatsen.
Wat voor nieuws kan ik nog toevoegen aan mijn berichten uit vorige jaren? Ik laat het bij de foto's.












In de struiken zocht een gehakkelde aurelia dekking, in de lissen bij een van de poelen vond ik een bosspanner.



Terug naar camping Mescherhei, morgen een dagje relaxen in de schaduw op de camping met deze tropische temperaturen. We hebben elf heerlijke dagen gehad. Zaterdag naar huis, de volgende dinsdag 30 juni hadden we al een ander verblijf geboekt in De Lutte (Ov). Ook geen straf!

 

Geen opmerkingen: