zaterdag 31 maart 2012

Polder Groot-Mijdrecht 25 maart

Na de Groene Jonker was er nog tijd genoeg om naar de Botsholse Dwarsweg te rijden en daar een rondje te lopen. Meteen vooraan bij het water scharrelde een kemphaan rond en de witte kluten iets verder in het water sprongen ook onmiddellijk in het oog, in gezelschap van een grutto en een tureluur. Massa's grutto's zaten op de eilandjes verderop. Op waarneming.nl waren er totaal ca. 500 gemeld!




De grutto vooraan op de foto onder is nog in het lichte winterkleed, de achterste loopt met de bruine borst van de zomeroutfit.


Nog meer kemphanen: twee kemphanen met opwaaiende veren; op de foto onder een paartje fouragerende wintertalingen. Het was een groepje van zeven kemphanen totaal dat hier rondliep.



Behalve veel wintertalingen, waren er ook veel slobeenden te zien, vooral rond de eilandjes.






Op de dijk liepen schapen, al geschoren, met lammeren lekker in de zon. Een buizerd zwierf op eenzame hoogte zonder enige onrust teweeg te brengen.



Aan de andere kant van het land speelde een zomertaling zich in de kijker. En op hetzelfde moment kwam een groepje kemphanen aangevlogen om de hier reeds aanwezige soortgenoten gezelschap te houden. Misschien waren het (gedeeltelijk) dezelfde vogels als die ik eerder bij de plas heb gezien. Hier was de groep nu 10 exemplaren groot. Het was inmiddels vier uur: tijd om naar huis te gaan.

Geen opmerkingen: