maandag 12 maart 2012

Zaterdag 25 februari: rondje Ooijpolder

Na een lekker ontbijtje in ons hotel zijn we van de Berg naar het Dal en de Ooijpolder afgedaald. Bij het dorpje Persingen met zijn oude terpkerkje zijn we even uitgestapt voor het kerkje. De weilanden waren vol kolganzen, waaronder her en der enkele koppels Canadese ganzen. De heuvels vanwaar we gekomen waren, lagen vaag in de verte omhuld door mist.


 Ooij bood goede gelegenheid om de auto te parkeren om onze tocht voort te zetten op de fiets. Van de Kerkdijk wilden we over een onverhard pad naar Erlecom rijden. Na een stuk blubber en bobbels, bleek het pad echter op een afgezet weiland uit te komen, zodat we maar zijn omgedraaid en voorlangs Ooij naar de Waal zijn gereden.



Grote rivieren en grote schepen, grote krachten.
Bij Oortjeshekken hebben we onze fietsen geparkeerd voor een kijkje bij de Bisonbaai. In Gelderland is kort geleden het rhinovirus geconstateerd. Gelukkig hier nog niet aangetroffen, maar wel een waarschuwing om op afstand van de konikspaarden te blijven teneinde niet onbedoeld het virus over te brengen. We hebben niet de rondwandeling gemaakt, maar zomaar wat rondgezworven, langs het water en door het ruige, nog winterkale land naar de Waal. Er liep hier een kleine kudde paarden, waaronder ook een veulen. Nog een dikke wintervacht en vetgelokte manen. De donkere lucht maakte aarzelend plaats voor de zon, waar deze de wolken uiteen dreef. Mooie luchten en prachtig licht.









En toen was het tijd voor koffie. Voor dat en meer, als je wilt, is Oortjeshekken een uitgelezen gelegenheid!

Geen opmerkingen: