vrijdag 16 maart 2012

Ooijpolder vervolg - 25 februari 2012




Van de Bisonbaai de Langstraat inrijdend kom je via dit aardige weggetje bij een uitkijktoren die uitzicht biedt over een ruig veld met open stukken en begroeiïng van allerlei bomen en struiken. Over het veld kijkend viel me heel in de verte een witte vlek in een boomtop op: jawel, een klapekster! Van tijd tot tijd zocht hij weer een ander plekje, nu eens laag in het struikgewas, dan weer hoger op een uitkijkpuntje. Leuk,  nog nooit eerder gezien. Later hebben we door het veld gestruind en kreeg ik hem nog een keer iets dichterbij in het vizier. Blij met m'n telelens!
We trapten verder tot we bij de Oude Waal de fietsen tegen een paal geparkeerd hebben en even de dijk af naar beneden gestruind zijn om naar het gevogelte in het water te kijken: veel kolganzen en brandganzen, meerkoeten natuurlijk, maar ook verschillende pijlstaarten, enkele smienten en een enkele slobeend.








Natuur, de bruggen over de Waal en de stad op de achtergrond vanaf de Vlietberg. Iets verderop heb je een mooi uitzicht over de graslanden voor de Oude Waal. Massa's ganzen graasden hier: kolganzen en brandganzen. Boeiend en leuk om naar te kijken.






Rijdend over de Hezelstraat heb je een mooi kijkje over de natte landen met riet en veel wilgen van de Groenlanden. De runderen laten zich door het water niet weerhouden om lekker van de wilgen te knabbelen. Niet alleen van takken, maar ook van stammetjes was de bast weggegeten. Bijna terug bij het dorp Ooij, waar we onze auto hadden achtergelaten. Nog een keer omkijken over dit mooie landschap en dan is het tijd om naar huis terug te keren.



Geen opmerkingen: