maandag 26 augustus 2013

8 augustus: Groene Jonker

Het heeft even geduurd, maar daar zijn we dan weer na allerlei andere activiteiten en een heerlijke vakantie in Frankrijk. Voordat ik daar iets meer van laat zien, even wat beelden van uitstapjes die we daarna al weer hebben gedaan. Een fantastische middag met een oer-Hollandse wolkenlucht in de Groene Jonger. Rob heeft altijd een tintje meer blauw in zijn foto's dan ik en dat komt hier wel heel goed tot zijn recht.


Er waren veel vogels, maar over het algemeen ver weg van de paden, zoals een flinke groep lepelaars tussen een massa ganzen, helemaal aan de rand van het gebied. Iets dichterbij scharrelden wat Kleine plevieren en wat verspreide kemphanen hun kostje bij elkaar, maar echt fraaie foto's heb ik daarvan niet kunnen maken. Een enkele tureluur, her en der groepen kieviten, jonge bergeenden, wat futen en veel ganzen op en rond het water.








Overal op de modderbanken zag je jonge kwikstaarten.


Bijna terug bij de parkeerplaats ontmoetten we grote groepen putters die hun naam distelvink eer aandeden. En tot onze verrassing vlogen plotsklaps een paar patrijzen uit de hoge begroeiïng voor ons op. Die hadden we hier nog nooit eerder gezien, dus dat was wel leuk. Geen bijzondere foto's, maar wel een heerlijke middag in de Groene Jonker.






Geen opmerkingen: