maandag 8 april 2013

Zonnige zondag in bos en tuin




Op zo'n zonnige zondag is het in het Amsterdamse Bos al snel een levendige bedoening van wandelende, fietsende, joggende, met of zonder honden mensen. Ook bij boerderij Meerzicht was het om 11.00 uur al gezellig druk, maar op de een of andere manier zijn de wandelpaden en ook het pad langs de Nieuwe Meer om de weilanden heen, meer in trek dan het kleine oeverlandje tegenover de pannenkoekenboerderij. En daar zijn wij dan wel weer blij mee. Het voorjaar begint zich nu duidelijk aan te dienen. Een paar lijsters zongen elkaar hoog in de bomen toe. Een stelletje Grote bonte spechten wisselden de boomroffels af met een spel in de lucht en verschillende Tjiftjafs gingen van tak tot tak aan de waterrand net als enkele staartmezen. 
Geheel ongewoon was het land zo droog dat ik over het riet-/grasland kon lopen, waarin ik normaal al snel natte voeten zou halen.





Op de Bosbaan vloog er ook het een en ander, maar van een heel ander soort. Niet mijn favorieten, maar het levert wel spetterende foto's op. 


Eenmaal thuis konden we achterin de tuin nog heerlijk een boek lezen. Camera voor de zekerheid nog binnen handbereik en kijk daar: de eerste vlinder op de viooltjes die ik vrijdag op de markt had gekocht.
Een Kleine Vos.







Geen opmerkingen: