maandag 1 april 2013

Paaszondag: Noorbeek wandeling


Vanuit Noorbeek zijn we deze Paasmiddag door het gebied Altenbroek naar 's-Gravenvoeren gewandeld. Het was nog steeds koud genoeg om oude sneeuwranden op schaduwplaatsen te laten voortbestaan en waterbakken van een laag ijs te voorzien. Blij waren we toen halverwege onze weg de zon af en toe doorbrak, die letterlijk en figuurlijk wat warmte gaf.

 

Bomen vol maretak ofwel mistletoe zie je hier veel. Het waren welkome kleuraccenten in het nog winterse landschap.




Modder, sneeuw en eindelijk de zon! En onderaan het pad om de bocht ontdekte ik de eerste maartse viooltjes op een zuidelijke helling.


Een stukje verder vlamde op een helling mos fel op. Hier was een macrolens toepasselijk geweest, maar dat ging nu even niet op.



De holle weg daalde af naar het dal van de Voer en in het dorpje bloeiden nog meer viooltjes en wat speenkruid. Wat kun je toch blij worden van zo'n paar bloemetjes, gewoonweg omdat we zo ontzettend naar de echte lente verlangen!


 

Iets verderop in het dorp gaat de route aan de andere kant van de weg omhoog het bos in. Overal in de bossen rond de Voer gaven boomklevers luidkeels hun aanwezigheid te kennen. Steeds hoog in de bomen, maar deze ene wisten we in de lens te vangen. Niet bijzonder fraai, maar we waren wel blij met z'n heldere vrolijke tonen. 


Van boven een prachtig uitzicht, maar helaas nam de bewolking weer hand over hand toe. Eenmaal in het open land van de Snauwenberg blies de koude wind ons weer in het gezicht. Boven Mheer was de lucht donker. Enkele grenspalen maken duidelijk dat je hier op de grens van Nederland en België loopt.
Een paar mooie kruisbeelden, vrolijk versierd met Paaskransen.




We zaten nog niet in de auto of de eerste sneeuwvlokjes waaiden al weer door de lucht en onderweg ging dit zelfs over in een echte sneeuwbui. Plaatselijk, kort en het blijft niet liggen, maar toch ..... illustratief voor het weerbeeld van deze eerste lenteweken.

1 opmerking:

Ghita Carpediem zei

Oh wat leuk, wij waren vorige week ook in Zuid Limburg ( Schin op Geul), als ik jullie foto's zie van de mooie landschappen, krijg ik weer heimwee, wat is het daar mooi, en rustig. Mooie afwisselende serie.
groetjes Ghita