zondag 2 juni 2013

Bos en heide bij Uffelte en Holtinge

Woensdagavond, volop regen en kou, terug op de camping, die inmiddels aardig vol stond. Dit weekend wordt blijkbaar graag door veel mensen benut voor een familietreffen. Het gaf een gezellige, rustige drukte.
Een rondje fietsen op winderige, maar stralende Hemelvaartsdag. Via Uffelte naar het Booysveen en vandaar langs de rand van het Westerzand en over de heide terug naar Holtingerzand. 


Een rondwandelingetje om het Booysveen.




Op de ochtend van het schrijven van dit blogbericht hoorde ik bij Vroege Vogels hoe Lies Visschedijk de lofzang zong op de paardebloem. Ik sluit me daarbij graag aan. De paardebloem is een kleurige en welkome vroege voedselbron voor veel insecten en van die prachtige pluizenbollen, die zo mooi glanzen als de zon erop schijnt, krijg ik ook niet gauw genoeg. Behalve in mijn achtertuin!






Op bepaalde plaatsen staan de bermen vol met bosviooltjes. De schoonheid daarvan staat buiten kijf.



Hollandse luchten boven velden, die eindelijk fris groen kleuren van vers lentegras, verrijkt met massa's pinkster- en paardenbloemen.




Bij dit grote ven op het Westerzand hebben we ook even rondgewandeld, vooral door het heideveld, waar talloze libellen en vlindertjes voor ons opvlogen. Zo vers ontpopt nog schitteren de libellen in het zonlicht met prachtig glanzende vleugels.








We liepen op het paardenpad, waar zojuist paarden waren langsgekomen en het nodige hadden laten vallen. Plotseling kwamen vanuit de heide hele hordes mestkevers aangevlogen, die zich op en in de verse poep storten.




Een avondwandelingetje door het Uffelter Binneveld vormde de afsluiting van een heerlijke Hemelvaartsdag.






Geen opmerkingen: