zondag 2 juni 2013

4 mei: Nationaal Park Dwingelderveld

Twee jaar geleden hebben we een grote fietstocht in en om het Dwingelderveld gemaakt. Dit keer wilden we een korte tocht maken en aan de oostkant starten. We hebben de auto bij 't Olde Posthuus (helaas gesloten wegen verbouwing) in  Anholt geparkeerd en zijn vandaar naar het noorden gefietst, langs de grote vennen op de Kralooërheide en dwars over de heide met de wind mee weer terug.


Er is hier een grote vogelkijkpost, maar in tegenstelling tot de vorige keer, toen we hier o.a. veel dodaarsen hebben gezien, konden we nu geen andere watervogels dan een paar grauwe ganzen en wilde eenden ontdekken. Misschien zochten ze meer de beschutting van de rietkragen bij deze stevige wind, geen idee. Voor de andere vennen gold hetzelfde. Maar het is hoe dan ook een prachtig gebied om doorheen te fietsen of te wandelen.



Voorbij de schaapskooi zijn we linksaf het Dwingelder veld ingeslagen en toevallig kwam daar de schaapskudde van de heide aanlopen, op weg naar huis. Toen de hond aan het werk ging, veranderde de rommelige groep in een paar minuten in een keurig clubje. Erg leuk om de hond zo aan het werk te zien, een mooie ontmoeting.








Twee jaar geleden was men al bezig met werkzaamheden en nu wordt het Dwingelderveld hier stevig op de schop genomen om de heide natter te maken. Als fietsers vonden we dat minder boeiend, maar we hebben al met al toch een mooi fietstochtje gehad.

Geen opmerkingen: