zaterdag 2 juni 2012

Zuid-Limburg: rondwandeling Bemelen

Vrijdag en zaterdag hebben we overnacht in Hotel Mabi. Hotel Mabi is gevestigd in een vroegere bioscoop, vlak achter de Grote Markt - middenin het centrum van Maastricht dus. Wij vinden het een heel prettig hotel om te verblijven vanwege de ligging, de aparte sfeer en de vriendelijke en persoonlijke benadering.
Ondanks alle voorgaande weersvoorspellingen voor dit weekend was het ook nu weer nagenoeg onbewolkt en zonnig weer, heel uitnodigend voor een wandeling alvorens naar huis te gaan.


Omdat we al heel vaak in en rond het Geuldal, bij Epen en Noorbeek hebben gewandeld, besloten we eens iets anders te doen en het niet te ver te zoeken van Maastricht. Zo kwamen we op Bemelen. Langs akkers en de achterzijde van campings kwamen we op dit punt buiten het dorp, waar we rechtsaf rond het Gasthuis zijn gelopen.






Langs de weg naar Bemelen staan een paar mooie oude huizen, boerderijen, maar het is geen aantrekkelijke weg (auto's etc.) om te lopen. De landweg rond de omheinde mergelgroeve heeft ook niets aantrekkelijks te bieden en net toen we dachten een heel verkeerde keuze voor wandelbestemming te hebben gemaakt, kwamen we in meer landelijk gebied. Een mooi dal, oude mergelgroeven en een gerestaureerde kalkbrandoven.



Achter de bomen in de hoge berm ontdekten we een open plek, een soort kom in een weide-heggenlandschap met een kleine poel en wat stenen, waarop we konden zitten. Een mooie vegetatie, libelles en tal van vogels in de bosjes verderop bood dit verrassend prettig rustplekje.








Aan de rand van Bemelen rijen populieren met grote bollen mistletoe (maretak).


Het slotstuk van onze wandeling was mooi, maar voor een volgende wandeling vinden we Bemelen toch niet de meest uitgelezen omgeving. Voor wie toch in de buurt is: ervaar het zelf.
Wij hebben in ieder geval een heerlijk weekend gehad.

Geen opmerkingen: