vrijdag 15 juni 2012

Kriebels

In deze koude en vaak ook natte voorzomer krijg ik bij mooi weer al gauw de kriebels om even op de fiets te stappen of de benenwagen te nemen. Carpe diem, genieten van ieder moment dat je geboden wordt.
Voor de kleinere tijdspanne is het Amsterdamse Bos dichtbij de hand en al ken je het van haver tot gort, ook hier valt altijd wel iets te zien of te beleven. Om de kriebels nog wat op te voeren is zo'n menigte friemelende vretende rupsjes uitermate geschikt en overal te vinden in deze tijd.




Wie het Amsterdamse bos kent, kent het sluisje met de ophaalbrug bij de jacthavens van de Nieuwe Meer. De oevers daar waren lange, lange tijd in gebruik als opslag van afgevoerde grond, saai en somber en ontoegankelijk. Sinds enige tijd hebben we de weiden weer terug, rijker dan ooit: vol met wilde bloemen. Massa's margrieten bloeien er nu tussen de grassen, bossen witte avondskoekoeksbloem en roze echte koekoeksbloemen, gele boterbloemen en lissen. 




Vanaf de uitkijkpost heb je een mooi uitzicht over de rietlanden grenzend aan de Nieuwe Meer, waar gedeeltelijk gemaaid is en de gele lis het veld kleurt. Enkele paren kieviten hebben hier hun stek gevonden.
  Bloemenrijke bermen met op sommige plaatsen orchideeën.




Terwijl wij genoten van fauna en flora, was er op de oever aan de overzijde een groot feest. Ritmisch golfden de bassen, bonkjes en electronische waves over het water. Weinig van de normale rust, dus. Sommige mensen krijgen daar misschien ook de kriebels van, maar je moet jongeren ook hun pleziertjes gunnen en met al die sloepen en bootjes op het water oogde en klonk het allemaal erg feestelijk en ontspannen. De omroepinstallatie van het Wagenaar stadion gedurende een wedstrijd is ook in de wijde omgeving te horen en vind ik persoonlijk irritanter dan de muziek op deze middag. Overigens worden de organisatoren van dit soort feesten niet alleen geplaagd door de verhoogde btw-tarieven, maar nu ook nog door de ruim verdrievoudigde leges die de gemeente Amstelveen hun oplegt vanwege de opruimkosten. De verdediging van de wethouder dat de Amstelveners anders opdraaien voor de kosten van de dure BMW van de discjockey's klinkt wel erg ongenuanceerd.  




De pont naar de overkant van de Nieuwe Meer heeft een mooie nieuwe aanlegsteiger en pendelde deze zaterdag vrolijk heen en weer.




Betekenen deze wolken nieuwe nattigheid voor later? Deze dag hebben we in ieder geval weer kunnen genieten.




Geen opmerkingen: