woensdag 31 december 2014

Dassenburchten, mistletoe en geluksbolle in Mesch (Eijsden)

Nog één keertje naar Zuid-Limburg dit jaar voor een vrolijke familiebijeenkomst. En als je er dan toch bent, kun je er maar beter goed van genieten ook! Dit keer verbleven we een nachtje in een B&B in het plaatsje Mesch (Eijsden). Bèd & Botram de Breul is een vriendelijk, vrijstaand appartementje met een leuk overkapt terrasje op een erf met veel ruimte. Uitzicht op de paarden, geiten en kippen, die hier gezellig rondscharrelen. 

Het was nu echt wel winter en geen weer om buiten te zitten, maar het lijkt me hier in warmere seizoenen goed toeven. Ook mooi wandelen in de heuvels op de grens tussen Nederland en België.
Wij hebben ons nu beperkt tot een kleine wandeling in afwachting van de opening van de Kerstfair. Het kale landschap levert in deze tijd geen bijzondere foto's op, maar door die kaalheid sprongen verschillende dassenburchten onder de hoger gelegen akkers langs de holle weg nu goed in het oog.




Hier lijkt wel een heel nieuwe dassenburcht gevestigd te worden. Verschillende kersverse holen met verse sporen overal. Je zou hier rond schemer of in de avond moeten komen!


Dat zat er niet in, maar hoewel het al niet meer actueel is, kan ik niet nalaten wat foto's van een heel sfeervolle kerstmarkt in de Laathof te plaatsen. De Laathof is een oude carréboerderij met een restaurant waar ik heerlijke vlaaien en andere lekkere hapjes voorbij heb zien komen. Dat hebben we nu ook maar even niet gedaan. Maar er was een bijzonder sfeervolle kerstmarkt, waar grote bossen mistletoe (maretak) en verse oliebollen ons bij binnenkomst door de poort verwelkomden.





Een verscheidenheid aan prachtige groene kerststukken, kunstwerken, bric et brac, heerlijkheden als chocoladetruffels, bonbons, wijn en bier uit de omgeving en allerhande hebbedingen.






Misschien in maart naar de lentefair?
Voor dit jaar sluit ik af met deze Geluksbolle en de wens dat het voor iedereen een mooi en goed jaar mag worden.


Geen opmerkingen: