dinsdag 29 april 2014

Zaterdag 5 april: bolletje-pijltje door het Groene Hart


Zo, ik weet nu wat een bolletje-pijltjerit is. Dankzij mijn broer konden we in een Saab cabriolet meedoen aan een oldtimers-cabrio-rit door het Groene Hart, een nieuwe ervaring voor ons! 
De tocht voerde over talloze smalle pittoreske weggetjes van Leimuiden naar Rijnsaterswoude en kruip-door-sluip-door via-via naar De Hoef, vervolgens langs de ons zo bekende Hogedijk naar de Groene Jonker. Langs de Nieuwkoopse Plassen en de Zuideinder plas naar de Meije, langs de Kromme Mijdrecht naar Amstelhoek en vandaar door de polder naar de Oude Waver, langs Botshol naar Abcoude waar we het Gein volgden richting Weesp om spoorslags via de andere oever weer terug te tuffen naar Abcoude.  Via Baambrugge reden we naar het mooie Loenen aan de Vecht, vandaar naar Vinkeveen en tenslotte via allerlei polder- en kronkelweggetjes weer langzaam terug naar Leimuiden.

Bij de Kattenbrug

Tolhuissluis


De dag begon nevelig en koud: dikke jas, sjaals en een pet waren afdoende. En terwijl langzaam maar zeker de zon de overhand kreeg konden we wat laagjes afpellen en was het genieten in onze luxe open bolide. Tussentijds konden we nog even opwarmen in de kassen van Kwekerij Ton van de Hoorn, die geopend was voor bezoekers ter gelegenheid van de Open Kassendag. Talloze kwekerijen langs het kanaal waren geopend en trokken veel belangstellenden.



Achter de machine de man die een gaatje in de aarde maakt en de stekken erin steekt. En de resultaten.




Het Groene Hart in lentetooi en overal jong grut, van pluizebollen tot wollebollen.




De oude Waver


Het Gein is ook altijd weer genieten, vanwege de prachtige natuur van het Gein zelf en de weidse vergezichten, maar ook vanwege de vele oude boerderijen - klein en groot - landhuisjes en statige herenhuizen of zoals hier dit kleine kerkje, waar we nu welkom waren voor koffie en appeltaart.






En een paar foto's uit Aarlanderveen:




Over het dijkje van Langeraar naar Bilderdam kleurden de velden al op van de bloembollen, nog niet in vol ornaat, maar dat zou niet lang meer duren met deze temperaturen.


Wandelingen en fietstochten blijven favoriet, maar dit was voor een keer een heel leuke ervaring en een erg aardig cadeautje! En een prachtig stukje Nederland!

Geen opmerkingen: