zondag 27 oktober 2013

Twee mooie herfstdagen in Montferland

Dinsdag hadden we een nachtje geboekt in Havezathe Carpe Diem in Montferland (Vethuizen), een mooi en gastvrij hotel-restaurant in een oude sfeervol omgebouwde boerderij. Het was prachtig zonnig herfstweer met weliswaar een stevig windje, maar temperaturen boven de 20 graden! Dat werd fietsen in hemdsmouwen en daar was na aankomst nog een hele middag de tijd voor. Na terugkomst hebben we in de boomgaard nog een glaasje wijn gedronken, zo aangenaam was het nog buiten!

Zeddam is een vriendelijk plaatsje met enkele karakteristieke gebouwen zoals Havezathe De Padevoort en verschillende soorten molens.
's Heerenberg lag op onze route en alleen al Kasteel Huis Bergh is een bezoek waard. Bovendien was het op het terras bij het Koetshuis goed toeven voor een lunch.

Stokkum:



Fietsen is heerlijk, maar betekent fotograferen uit de losse pols. Eenmaal  in de bossen van Montferland zijn we onderweg ergens afgestapt om het bos even van dichterbij te beleven. Onmiddellijk viel ook hier de overdaad aan paddenstoelen op, o.a. een veldje vol vliegenzwammen, nog nooit zoveel bij elkaar gezien en in maxi-formaat!







Bossen en landerijen, vlak en glooiend wisselen elkaar hier af. De akkers en graslanden zijn grote, vruchtbare en op zich weinig boeiende percelen. Maar ook daar valt te genieten: de zonnige ruimte, een enkele eik, waar je knapperend over de vele eikeltjes onderdoor rijdt en een grasland met een ring van stuifzwammen in diverse stadia van ontwikkeling hebben ook zo hun charme.





 Terug in Zeddam bij de Rosmolen.


Geen opmerkingen: