maandag 25 juni 2018

Een week Den Helder in mei


De ene week zaten we nog in het uiterste zuiden van ons land, een week later trokken we de lijn diagonaal door naar Den Helder. Het was te laat voor de glorie van de bollenvelden, maar we konden nog van de laatste kleurtjes meegenieten.



In Camping Duinhoeve hadden we een aardige kleine camping temidden van de bollenvelden aan de zuidzijde van Den Helder gevonden. Bomen en hagen boden bescherming tegen wind en zon, fleurige planten gaven extra kleur aan deze vriendelijke omgeving en het geheel trok insecten en veel vogels aan: van heggenmus, grasmus en huismus tot mezen en zwermen puttertjes - ze vrolijkten ons verblijf verder op met hun hoge voorjaarslied.



Maar voor dit kleine grut kwamen we niet speciaal naar Den Helder. We hadden een workshop bij valkenier Mart Schrieken cadeau gekregen en daaraan hebben we een weekje kamperen toegevoegd.
Op twee koude dagen na hebben we een heerlijke, zonnige week gehad. 
En het bleek dat Den Helder en het noordelijke vasteland genoeg te bieden hadden. Aan een dagje Texel zijn we niet eens meer toegekomen. Ook Fort Kijkduin bleef buiten ons programma, maar de oude Rijkswerf en het Marinemuseum vonden we beslist een bezoek waard. Willemsoord is sowieso leuk om even rond te zwerven en de aardigste plek om van de geneugten van de horeca te genieten. Kunstenaar Ruud van de Wint heeft zijn sporen in Den Helder achtergelaten o.a. op de Nollen en in het culturele kader verdienen ook het gebouw en de dienstverlening van de openbare bibliotheek een vermelding.  
Hoe dan ook, wij hebben een fijne week gehad, waarvan we vele dagen afsloten met een prachtige zonsondergang vanaf onze camping.


Geen opmerkingen: