vrijdag 13 april 2012

Paasochtend Amsterdamse Bos, poelpad

Als vervolg op de Japanse tuin liepen we een deel van het pad langs de Amstelveense Poel. De oeverlanden zijn altijd prachtig. Teer groen overal waar we keken; verspreid over de landen grauwe ganzen en nijlganzen, eenden, meerkoeten, een enkele kievit; overal fitis, tjiftaf, mezen, merels en andere vogeltjes; een buizerd vlak boven ons hoofd (foto's niet goed door verkeerde instellingen, hoe suf kun je zijn!); de schorre roep van een fazant die z'n kop boven het maaiveld steekt en later in al zijn kleurenpracht in het jonge gras staat; wij in de zon en uit de wind: puur genieten!














Tegenover de camping van het Amsterdamse bos is nog een mooi en beschut paadje over een stuk oeverland, waar je gewoonlijk weinig mensen tegenkomt, of het moeten wat campinggasten zijn. Een fitis zat hoog in een boom het verenkleed  op te doffen, afgewisseld met welluidend gezang.


In de polder troffen we de Schotse hooglanders, waaronder eentje met een jong. Zo'n groot beest, enorme hoorns, enorme uiers en een enorme tong om z'n kleintje mee te poetsen. Die liet zich deze koestering met zichtbaar genoegen welgevallen. Aandoenlijk wel!




Te hoog in de lucht voor een fraaie foto, maar als steeds weer een boeiend spektakel: baltsende buizerds.

Geen opmerkingen: