maandag 16 april 2012

Zondag Brussel, vervolg

Een glas Chez Willy voordat we verder trokken langs interieur- en antiekwinkels in verschillende staten van glorie en glamour, langs oude kerken en straatopwaarts een half ronde gevelwand: art déco in rood steen en blauwe kozijnen, waarin een soort kunstacademie gehuisvest is. We kwamen uit op een ruim plein, waar vooral chocolade de scepter zwaait! Mijn hemel: prachtig mooie kunstwerken van chocolade, even prijzig als tongstrelend!
Art déco, les Marolles beneden ons en langs mooie schoolgebouwen terug naar het Palais de Justice.
Au revoir, Bruxelles. Brussel, tot ziens.














Zondagmorgen: banjeren in Brussel


Dit weekend waren we bij vrienden in Brussel. Zondagmorgen hebben ze ons meegenomen naar de oude markt in de Marolles: heerlijk struinen zonder plannen, zonder programma. Auto bij het hooggelegen Palais de Justice, dat stevig in de steigers staat. Met de lift gingen we naar beneden, waar achteraan het plein een zigeunerensemble speelde om onder de poster voor "Building a fair world" deze oproep met de pet kracht bij te zetten. Kennen wij onze haringkar, in Brussel kun je een viskar treffen waar ze een soort schelpensoep verkopen. Wij stelden ons als Nederlanders voor en de Brusselse verkoopster legde in even sappig Frans als Nederlands uit dat dit wulken zijn, die in Brussel gretig aftrek vinden maar in Nederland niet gewaardeerd worden. Brussel is toch een grote stad, maar de mensen die je hier aanspreekt op straat of in de kroeg lijken altijd wel in voor een praatje of kort gesprekje. Heel gemoedelijk.
De markt biedt een ruime keuze aan couleur locale, velerlei nationaliteiten, kleine of grote hebbedingen voor iedere portemonnaie en dus levendige handel. En als je geluk hebt, krijg je zomaar een geluksmuntje mee!














Chez Willy



Zaterdag 14 april: oeverland bij Meerzicht

Zaterdagochtend op een fietstochtje door het bos aangekomen bij het oeverland bij boerderij Meerzicht, met een heel ander doel dan vogeltjes. Het kwinkeleerde op het landje en na alle sporters elders in het bos, die individueel of in groepen al of niet onder leiding, aan het joggen, lopen of fietsen waren, was het hier weldadig rustig. Tien minuten genieten en een paar foto's. Zwartkoppen, fitis, een kraai en bijna niet opgemerkt, in de holte van een wilg, heel stilletjes, een eend.







Donderdag 12 april: nog rondje bij de Amstelveense Poel en de Japanse tuin

Om 9 uur op deze morgen was de mist van het ochtendkrieken verdreven door de zon. Deze was nu getransformeerd tot dauwdruppels op planten en talloze ragfijne spinnenwebben, glinsterend als feestversieringen over het veld op deze tintelend frisse lentemorgen. Ik had alleen de telelens bij me en daarmee is de sfeer toch ook aardig mee weergegeven.







In de Japanse tuin begon het groen het steeds meer over te nemen van de witte bloesems, maar het was toch
nog steeds mooi. De stilte werd slechts doorbroken door vele vogels. Een vrolijk gekwinkeleer, alleen de markante snerp van een groenling viel een beetje uit de toon.