vrijdag 19 september 2014

Nog een keer Noord-Holland: nazomeren op het strand


Een bezoek in Alkmaar en het aanhoudend mooie zomerweer waren de aanleiding voor een middagwandeling langs het strand van Bergen naar Schoorl. Heel in de verte zagen we een boot met een vreemde slurf. Een nadere blik leidde tot de conclusie dat dit alles te maken heeft met de zandsuppletie voor de kust bij Petten. En dat sluit dan mooi aan bij mijn vorige blogbericht.
Het was geen foto wandeltocht en onze belevenissen zijn verder het vermelden eigenlijk niet waard, ware het niet dat er toch een onverwachte ontmoeting plaatsvond.


Geen spectaculaire luchten en lichten, de zee was heel kalm.


Op de strekdammen voor Schoorl hebben we alleen meeuwen gezien, vooral veel zilvermeeuwen en mantelmeeuwen, die hun kostje bij elkaar scharrelden of lagen te rusten.

 


 Je zal toch een lekkere vette zeester gevangen hebben en achterna gezeten worden door een soortgenoot die op jouw prooi uit is....






.... dan is het toch zaak om, eenmaal op de grond, die hap heel snel naar binnen te werken - in één keer hap, slik, weg!

Langs de waterkant zaten ook enkele sterns, maar toen ik voorzichtig wat dichterbij wilde komen, gingen ze er meteen vandoor.


Maar toen we lekker even tegen het duin aanlagen, landde er ineens een tapuit vlakbij ons. De camera zat in de tas - beschermd tegen het zand - slow-motion was geboden, maar de mooie dame rustig zitten om zich te laten vereeuwigen. Zo kende ook deze dag weer een leuke verrassing.


Geen opmerkingen: